Yoichi malten inhandlas från Skottland eftersom japanskt korn är alldeles för dyrt. Jäsningen pågår i cirka 72 timmar jämfört med Skotskt tillverkning där jäsningen pågår i runt 48 timmar. Whiskyn lagras i amerikanska bourbonfat och till viss del i europeiska sherryfat, japansk ek existerar knappt.
Typ: | Single Malt |
Land: | Japan |
Område: | |
Buteljerad av: | Destilleriet |
Storlek: | 70 cl |
Ålder: | 10 år |
Styrka i %: | 45% |
Recension gjord av dryckesglas.se |
Doft: | Malt, frukt, plommon och en tydlig ekighet. |
Smak: | En behaglig smakpalett med fat, frukt och vanilj i harmoni. |
Eftersmak: | Ganska lång med en avtagande fruktighet. |
Övriga kommentarer: | En mycket bra 10 åring! |
Betyg: 71/100
Provningsglas: Glencairnglas